Kan du ens föreställa dig att bo i ett hem utan utsikt? Det är mer eller mindre som att bo i en mörk bunker. Antagligen hade man blivit galen efter en längre tids boende utan att få in varken solljus, eller få utsikten utanför huset. Ju mer man tänker på det, ju mer förstår man vikten vid att ha fönster och ta hand om dem. Vi pratar mer om hur du borde ta hand om dina fönster nedan.

Putsa regelbundet

Väder och vind gör stor påverkan på glasrutorna och för att du ska få en trevlig utsikt behöver du ta hand om glaset regelbundet. Beroende på din omgivning och väderleken så kan det räcka med 2-3 gånger om året. Se bara till att inte putsa mitt i vintern när det är minusgrader, då vatten som känt fryser och kan skada både karm och glas. Dessutom behöver du ha rätt verktyg och medel för att putsa. Bland annat behöver du:

  • Gummiskrapa
  • Handduk
  • Spann
  • Tvättsvamp
  • Putsmedel

Gnugga in rutorna med tvättsvampen och medlet i stora cirklar och dra rent med skrapan i raka drag.

Byt ut dina fönster

Om dina fönsterrutor eller karmar har blivit för gamla, slitna och repiga bör du byta ut dem och sätta in nya. Du kommer att märka hur stor skillnaden blir för känslan i hemmet. Bor du i Uppsalatrakten kan du uppsöka Fönsterbyte Mälardalen AB för nya glas och karmar till ett bra pris. De tar hand om hela arbetet och sätter in fönster efter dina önskemål.Fönsterbyte Mälardalen