Golvets utseende påverkar hemmets atmosfär avsevärt mer än man kan tro. Det är grunden som kan spegla eller kontrastera väggarna och taket. Därför kan det vara en god idé att tänka över vad ni vill ha för golv i bostaden för att få den känslan som ni vill ha. Vi går igenom några olika typer och golv och deras fördelar.

Klinker

Det hårda och stilrena klinkergolvet ger en modern charm till bostaden. Det är lätt att hålla rent och passar dessutom väl till hem hos allergiker som kräver klinisk renhållning för att vara hälsosamt. Det blir även bara vackrare ju oftare man våttorkar det. På sommaren är det härligt svalt att gå på och om det finns slinga under är det varm och skönt på vintern. Nackdelarna kan vara att det är oerhört hårt och oförlåtligt mot glas och andra känsliga material om de faller mot golvet.

Parkett

Lättlagt och med ett klassiskt utseende ger parkettgolvet de flesta hem en varm och välkomnande stämning på bostaden. Trä funka till de flesta väggfärger och tapeter och parkettgolvet är lätt att underhålla och hålla rent med bara dammsugare och golvmopp. Men eftersom det är tillverkat av ett levande trämaterial är det viktigt att inte låta exempelvis en våt kruka stå på golvet. Då kan det ruttna under, eller skapa fula märken.

Golv som passar dig

Om du söker golv i Kristianstad kan du med fördel ta dig till Nordsjö Idé och Design. Där hjälper de dig att finna golvet som passar dina önskemål och har förutom parkett och klinker ett stort urval av andra material som linoleum och plast.