Det är meningen att det ska vara en upplevelse av avslappning och renlighet när du kliver in i ett badrum. Kaklet på golvet och väggarna ska glänsa och du ska kunna känna dig fräsch efter ett besök där, oavsett om du gjort behov eller badat och duschat. Badrummet ska vara hemmets mest fläckfria plats och därför delar vi med oss av våra bästa städtips till ditt badrum.

Rengöringsmedel

I våra vanliga livsmedelsbutiker finns det hyllvis med olika typer av rengöringsmedel som lovar att göra allt och så snabbt som möjligt. Vad du kommer att behöva är medel som är antibakteriella och kalklösande för att få absolut rent i ett våtutrymme. Om du använder starka kemikalier som klorin bör du använda både tjocka gummihandskar och skyddsglasögon för att inte få de frätande medlen på känsliga delar.

Renovera

Är badrummet gammalt och drabbat slitage, skador eller fukt som inte går att åtgärda med lite städkraft och medel kommer du att behöva renovera om det. Fördelen med att låta renovera badrummet är att du får det precis som du vill ha det och får möjligheten att välja ditt eget kakel, om du vill ha duschkabin eller badkar och vilka typer av kranar som passar din smak. Bor du i Lund med omnejd kan du exempelvis kontakta Lundamurar’n AB som sköter hela arbetet åt dig. De är noggranna och certifierade att arbeta med våtrum. När du har ett nytt badrum kommer det att vara avsevärt lättare att göra rent och känna skillnaden som eftersöks.

lundamurar'n