Malmös närhet till resten av Europa är en stor fördel. Särskilt du som är i möbelbranschen kan dra nytta av hur enkelt det är att hämta inspiration från övriga världen. Man kan enkelt, och hyfsat billigt, flyga runt och kolla in läget. Det gäller nämligen att ha en uppdaterad koll på trenderna i den här branschen. Annat är det om man bor någon annanstans i landet. Då har man mycket längre resväg. Oftast går det inte att lösa med flyg heller, i alla fall inte endast. Och när man blandar in både tåg, buss eller taxi så blir det lätt både dyrt och tidskrävande.
Kanske är det alltså en idé att skaffa en lägenhet i Malmö? Det behöver inte ens bli ditt permanenta boende. Du kan ha det som en övernattningslägenhet, för de där dagarna då du behöver ut i världen. HSB i Malmö kan hjälpa dig att hitta det perfekta lilla stället i södra Sverige. Det är en fastighetsförvaltning med koll på lediga lägenheter. Oavsett om det är en hyresrätt eller en bostadsrätt du är sugen på så finns det alternativ. Spana in deras hemsida: www.hsb.se/malmo/fastighetsforvaltning/. Där finns all information du behöver.

Inreda ditt extrahemFastighetsförvaltning

Det krävs inte samma stora utbud av möbler i övernattningslägenheten som i din riktiga. Här behöver du mest det nödvändiga. En säng är naturligtvis praktiskt. I köket kan man ställa in några tallrikar och glas med bestick till. Troligtvis kommer du inte bjuda över 10 personer på middag. Men att själv kunna laga en liten tallrik makaroner är ju praktiskt. I övrigt behöver man handdukar och kanske någon filt för kyliga kvällar. Kläder kommer man troligtvis ha med sig nya varje gång.

Hitta rätt i djungeln

Det är inte alltid så lätt att komma över den perfekta lägenheten. Det är också bra om man tänker genom saken ordentligt innan man ger sig ut och letar. Då gör man också en eventuell mäklares jobb lättare. De vet vad du är ute efter och kan begränsa sin sökning. På det sättet erbjuder de dig sen bara sådant som verkligen är intressant. Här är några frågor du kan behöva besvara för dig själv först:

  • Hur många kvadratmeter vill du ha?
  • Hur stor budget har du?
  • Var ska lägenheten ligga?
  • Hur många rum behöver du?