Retail therapy. Har du hört talas om det? Det engelska begreppet betyder, löst översatt, ungefär shoppingterapi. Alltså att man försöker ta itu med sin insida genom att handla saker. Från början var det mest kläder och skor som människor la pengar på. Nu har många gått över till heminredning. Det finns så mycket inspiration överallt att det är svårt att stå emot.
Om du känner att det börjar sina lite på kontona så kanske det är dags att ta tag i ditt problem. Ofta handlar det nämligen inte om ett beroende av att shoppa. Problemet brukar snarare vara att man försöker döva andra känslor med att handla. Det rör sig ofta om allt från strumpor till ny mobiltelefon till fina tavlor till vardagsrummet. Som tur var så finns det hjälp att få. I Göteborg hittar du Finjagårdens behandlingshem. De kan bland annat bistå med en grym behandlingshem som Finjagården.
De är experter på KBT, DBT och mycket mer.

Från kläder till klädskåpKBT i Göteborg

Som vi nämnde i stycket ovan så har trenden växt, bokstavligt talat. Från början sysslade de som utövade ”shoppingterapi” med inköp av småsaker. Det kunde vara ett par strumpor, kanske några billiga örhängen från en av kedjorna. Nu har intresset för inredning dock ökat explosionsartat. Och fast många fortfarande gillar att köpa nya jeans eller en fin tröja, så är heminredning också väldigt lockande. Det är tyvärr också mycket dyrare. Dessutom är prylarna större och pengarna på kontot tenderar att ta slut snabbare. Helst bör man hinna ta in proffshjälp innan det går så långt.

Istället för att maxa kreditkortet

Kanske känner du dig inte redo för terapi än? Kanske tror du att det fortfarande finns en chans att komma undan med blotta förskräckelsen? Kanske vill du ge dig själv en chans till att lösa det här på egen hand? I så fall kommer här några enkla tips på hur du bryter den onda cirkeln. Det handlar ju till syvende och sist om just det.

• Spärra dina kreditkort
• Hitta på andra saker som inte har med shopping att göra
• Promenera och samla frisk luft
• Berätta för alla i din närhet att du inte är intresserad av att shoppa längre