Inspirationen finns överallt. Det svåra är bara att få till det i verkligheten också. Vi snackar såklart om inredning. Alla vill åt det där unika. Trots att man kanske inte har det största bankkontot i världen vill man ha det fint. Annars är det vanligaste att man handlar allt man behöver på det stora möbelvaruhuset. Och visst finns det snygga grejer där också. Men man riskerar också att ha samma tavlor som resten av landet. Det är helt enkelt inget unikt. Dessutom finns risken att man kommer att få ett hem som bara andas nytt och inte är så personligt. Det bästa är om man kan kombinera gammalt och nytt. Då får man något som är unikt ända ut i hörnen.
Kolla gärna med auktionshus, som skyltar med dödsbo köpes. Ett sådant är Garpenhus Auktion i Kristianstad. På deras hemsida hittar du mer information om dem och deras tjänster.

Hitta pärlorna

Att hitta godbitarna kan vara knepigt. Det är nu för tiden så trendigt att köpa begagnat, att de finaste sakerna ryker snabbt. Särskilt i de större välgörenhetsaffärerna som säljer second-hand. Där är omsättningen hög och man måste vara snabb i vändningarna för att haffa det man vill ha. Egentligen måste man titta in varje dag för att vara säker på att inte missa något. Auktionshusen däremot, är lite mer okända och där kanske man har mer tur.
Men även där gäller det att ha ögonen öppna. För plånbokens skull bör man också veta vad man är ute efter. Annars finns risken att man hamnar i ett läge där man faller för något som man inte behöver. Då slutar det ofta med att man kommer hem med den saken i alla fall.

Att leta efter

Vissa grejer räknas som större fynd än andra. Många saker är överrepresenterade och inget att hänga i julgranen. Förutom om du blir förälskad i något. Då kan det kvitta om det är ett fynd eller inte. Annars kan man se till att leta efter:

• Äkta trä
• Det du gillar
• Märkessaker och designvaror
• Sådant du inte har råd att köpa nyproducerat