Även i möbelbranschen kan man dra nytta av en välplanerad konferens ibland. Det spelar egentligen ingen roll hur många anställda som drar på möte en helg. Men att få sitta ner tillsammans och bara prata igenom allt mellan himmel och jord, är guld värt. Det behöver inte ens handla om firman hela tiden. Som företag blir man också starkare av att lära känna varandra bättre. Med detta sagt får det inte bli för mycket fritid, då tröttnar konferensdeltagarna på det också. Och så måste man hitta ett bra ställe att hålla till på. Om du letar efter någonstans att hålla konferens runtom i Skåne, kan du till exempel testa fina Karlaby Kro. De har konferenslokaler för alla sorters grupper, stora som små. Dessutom kan de som är på konferens där, även njuta av deras mysiga spa.

Möbler överalltKarlaby

En konferens som samlar ett gäng möbelfirmeanställda, bör ha en del med möbler att göra. Kanske kan ni försöka hitta en föreläsare som har koll på möbler. Även om ni säljer nytillverkade grejer, så kan det vara intressant att lyssna på någon som pratar om antikviteter.
Underhållningen under middagen, eller efteråt, behöver däremot inte ha ett starkt möbeltema. Då kan ni lika bra satsa på ett bra band. Eller så bjuder ni en rolig komiker som lättare upp stämningen.

För att kunna planera

Grattis till dig som lovat att planera själva konferensen. Det är visserligen mycket jobb inför en sådan grej, men förhoppningsvis är det också roligt. Det viktigaste är att börja i tid. Då slipper man känna sig stressad. Dessutom är det större chans att man lyckas boka konferenslokaler på ett ställe man vill vara på, om man vänder sig dit i god tid. Här är några andra saker att tänka på inför planeringen av en konferens:

  • Delegera – låt dina kollegor hjälpa till så blir det inte för mycket jobb för dig
  • Maten – mycket viktigare än man tror, så se till att ta hand om den tidigt
  • Budgeten – ha koll på den hela tiden. Det är inte kul att behöva tjata till sig mer pengar av chefen
  • Informera – se till att alla deltagare får mycket information om vad som ska hända