Konferensrum är perfekta exempel på bästa design och inredning. För att kunna få fram rätt stämning så är det nödvändigt att designen och färgerna lyckas skapa en avslappnad stämning utan distraktioner under en konferens. Det måste vara så eftersom inlärning och förmedling av kunskap sker genom tal eller debatter och det diskuteras även affärsteman. De bästa konferensrummen går att finna hos YSB, här kan du se några designer som uppnår målen www.konferensskåne.net. Du kan lätt boka ett konferensrum med en inredning som har den bästa färgkombinationerna. Men, har du tänkt på hur det kommer sig att inredningen och färgen i dessa rum påverkar vår sinnesstämning och får oss att slappna av?

Färgernas påverkan på våra känslorKonferens

När vi vaknar varje dag, om det är mulet och kallt, så får man lust att stanna hemma, läsa en bok, skriva, rita eller kanske till och med måla. Kaffet får inte fattas! Och om det är soligt? Vi ser naturen, bergen, träden, allt det gröna och gula… Vad underbart det är att gå ut en solig dag och campa eller sporta! Visst är det intressant, att dagen är den samma, men om det är mulet vill vi stänga in oss och om det är soligt bestämmer vi oss att gå ut? Hemligheten ligger i färgerna. Dessa har en stor påverkan på våra känslor. En solig dag är gul och klar, fylld med glada och starka färger, medans den kalla dagen är grådaskig, blå och mörkmålad. Och du? Vad tycker du om för färger?

Färger och inredning

Många använder färg och nyans- spektrumet för att inge en lugnande effekt och för att motivera handling. Så om du till exempel har ett kontor och du söker bekvämlighet och koncentration, kommer du att motivera professionalismen med neutrala färger. I andra sammanhang kan du få till en mer jovialisk ton om du väljer starka, glada färger. Kom ihåg:

Lugnande färger är klara och kombineras med minimal kontrast
Neutrala färger hjälper koncentrationen och uppmuntrar arbete
Starka färger förmedlar glädje och fysisk aktivitet
Nyanserna gör skillnaden, mörkt är starkare än ljust