Renlighet är det bästa smycket, heter det. Och visst är det sant – en lägenhet må vara hur väl inredd som helst, men om det inte är rent är det helt enkelt inte fint.

Detta gör det dock varken lättare eller roligare att städa – men resultatet är ansträngningen värd. Att vakna upp till ett välstädat och organiserat hem kan göra hela din dag bättre, och bra städvanor förenklar städningen. Rena fönster släpper in mycket mer ljus och framhäver gardinernas skönhet mycket bättre. Och mindre röra betyder minskad stress och ökad trevnad.

Städa mindre – inred smart

golv i malmöDu som inte vill städa så mycket kan organisera din inredning och följa dessa tips som hjälper dig att hålla bättre ordning hemma:

  • Ta en tur runt ditt hem och plocka ihop 10 saker som du inte längre behöver, som kanske inte längre passar till inredningen eller helt enkelt känns som om de är för mycket. Gör dig av med dem.
  • Skaffa rätt städutrustning – det gör att jobbet känns mycket lättare.
  • Lär alla i familjen att de inte ska ta på speglar eller fönsterglas! Detta kommer att hjälpa dig hålla dem rena under längre tid.
  • Vänj dig vid att lägga tillbaks alla saker på sin plats på en gång, i stället för att samla dem på hög.
  • Fundera på en minimal inredning – less is more. Ju mindre prydnadssaker du ställer fram, desto bättre framhävs deras skönhet, och de kommer att ta mindre tid att hålla rent.

Skaffa rätt sorts hjälp

Lyckas du hålla ditt hem rent under en längre tid kan du unna dig professionell hjälp med den städning du gillar minst. Ovannämnda fönsterputsning finns med på tio-i-topp-listan av de mest hatade sysslorna som finns, dels på grund av att de flesta inte blir nöjda med resultatet när de gör det själva, dels på grund av den mängd tid det tar. Därför finns företag som Ultraputs, som erbjuder professionell fönsterputs i Malmö för alla de som önskar sig rena fönster utan ränder eller fläckar. Du kan kontakta dem genom att besöka företagets hemsida fönsterputsmalmö.nu, eller genom att skriva till deras kundtjänst på kundtjanst@ultraputs.se.