ljuddämpa golvetDet finns delade meningar om heltäckningsmattor som med så mycket annat så det finns de som förespråkar heltäckningsmattor medan många andra tycker att det är 70-talets dummaste påhitt.

Ohygieniskt och allergiframkallande kanske stämde på 70 och 80-talet men med dagens olika materialval så går det att hitta heltäckningsmattor som till och med de flesta allergiker kan ha hemma, under förutsättning att städningen sköts.

Syntetiskt material dominerar i dagens heltäckningsmattor

Heltäckningsmattor finns i många olika anpassade material  och design för att fungera i alla rum i ditt hus även fast det i vår kultur är ytterst ovanligt att ha heltäckningsmattor i köket eller badrummet.

Dagens heltäckningsmattor är till stor del tillverkade i syntetiska fibrer och det dominerande material är polyamid som ofta går under beteckningen nylon. Detta gör dagens heltäckningsmattor slitstarka och tar till sig ytterst lite fukt.

Så kallade antistatiska fibrer är idag invävda i heltäckningsmattorna för att motverka statisk elektricitet

Passar i alla utrymmen

Eftersom de flesta av dagens heltäckningsmattor är tillverkade för att stöta bort fukt och mögel så passar det även bra att lägga heltäckningsmatta i din entré vilket ger huset ett varmt och välkomnande intryck. Entrémattor är slittåliga och väljer du dessutom en entrématta med dubbelt så grova fibrer mot normalt så tränger inte smutsen ner på djupet utan kan lätt dammsugas upp. Entremattor i Örebro finner du på www.entremattorörebro.se/.

Ljuddämpande

Många väljer heltäckningsmattor på övervåningen i sitt hus eftersom det sägs ha en ljuddämpande effekt, dock måste du välja en rätt så tjock heltäckningsmatta och lägga in underlagsfilt i jute för att få en bra ljuddämpning.

Det finns andra goda anledningar till att lägga in heltäckningsmattor i ditt hus, en av dessa är att du genom att lägga in mattor undviker kalla golv och kan därför sänka uppvärmningskostnaden i ditt hus.

Stora valmöjligheter

Då heltäckningsmattor finns i hundratals olika färger, material och designer så är urvalet stort och du kan enkelt finna en som passar ditt hem och din livssituation bäst. En varm och mjuk heltäckningsmatta passar perfekt för små barnfötter att springa runt på och när barnen blir större går det att hitta fina heltäckningsmattor i bra och lekvänliga designval.